...вече с двама колеги коментирахме следният въпрос: Дебитомера / говорим да дизеловата версия.../ има ли условно казано "плавно износване" което да влияе на работата на компа,респ на колата, или функционалността му е в режим "да-не"...в смисъл или работи,или - не; в този аспект...чувам казуси , че плавното му износване или замърсяване, примерно ограничава максималната скорост на колата от двеста и нещо..на към 180-190....и други подобни влияния...
Известие
Collapse
No announcement yet.
дебитомер 2.4 jtd
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от jimmyfloyd...и вместо да стигнеш максималния въртящ момент на 4 4 и 200 колата започва да намаля и те задължава да смениш предавката....гадна рабора...по добре си купи нов
_______
146 JTD - ex
Renault Megane II 1.5 dci - ex
Nissan Qashkai 2.0 CVT - current
Comment
-
Първоначално публикувано от jimmyfloydнамалява и ускорениетона 3,3 и500 оборота светва че не достига достатъчно въздух и вместо да стигнеш максималния въртящ момент на 4 4 и 200 колата започва да намаля и те задължава да смениш предавката....гадна рабора...
по добре си купи нов
156-2.4-JTD-99;
156-2.4-JTD-SW-01;
Comment
-
Първоначално публикувано от trustworthyПървоначално публикувано от jimmyfloyd...и вместо да стигнеш максималния въртящ момент на 4 4 и 200 колата започва да намаля и те задължава да смениш предавката....гадна рабора...по добре си купи нов
156-2.4-JTD-99;
156-2.4-JTD-SW-01;
Comment
-
...колегата Новачев / с който вчера имах удоволствието да се запозная...Варна и Бургас сме близо/... ми сподели ,че замърсяването на дебитомера пречело/не че се съмнявам/...и се отразявало и на макс.скорост/както е и при мен/...при него,след почистване с някакъв почистващ спрей,който имал пълно изпаряване ...му се оправила колата и започнала да вдига повече от 180 ....т.е. към максималната конструктивна скоростттттт/да се уточня,че коментариите ми за максимална скорост не са щото съм и кой знае къв фен/....156-2.4-JTD-99;
156-2.4-JTD-SW-01;
Comment
-
re
а при мен да споделя когато е по хладно времето,ми свети индикация инйектор на таблото,когато сега е по-топло,нищо не ми свети,и колата си върви идеално(супер си ускорява).а когато свети е тромава.бил сум на 3-диагностики преди когато инйектора си светеше постоянно,и ми показваxа че имам повече въздуx,замерваxа и дебитомера и показваше постоянна стоиност.но сега още веднуй казвам топло е колата върви супер и нищо не свети.156 2,4jtd
Comment
-
Първоначално публикувано от jimmyfloydтрябва да ти светва помпана на таблотопо добре нов да нямаш разправии
И сега ако нагорещения слой е замърсен (ако видите сензора на мръсен дебитомер няма и помен от металния блясък) пречи на охлаждането на нагорещения слой и така дебитомера отчита че количеството въздух което постъпва е по малко от реалното от там Екуто си мисли че в двигателя постъпва по малко въздух прави си изчисленията и пуска по малко гориво следователно двигателя не развива максималната си мощност.
Но като се почисти дебитомер не означава че колата ще литне може да има други проблеми трябва и да се замери температурния датчик който отчита температурата на постъпващия въздух в двигателя дали измерва правилно.156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
Първоначално публикувано от NovachevПървоначално публикувано от jimmyfloydтрябва да ти светва помпана на таблотопо добре нов да нямаш разправии
И сега ако нагорещения слой е замърсен (ако видите сензора на мръсен дебитомер няма и помен от металния блясък) пречи на охлаждането на нагорещения слой и така дебитомера отчита че количеството въздух което постъпва е по малко от реалното от там Екуто си мисли че в двигателя постъпва по малко въздух прави си изчисленията и пуска по малко гориво следователно двигателя не развива максималната си мощност.
Но като се почисти дебитомер не означава че колата ще литне може да има други проблеми трябва и да се замери температурния датчик който отчита температурата на постъпващия въздух в двигателя дали измерва правилно.Alfa Romeo 156 2.4 JTD '99
Comment
Comment