Известие

Collapse
No announcement yet.

дебитомер 2.4 jtd

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• дебитомер 2.4 jtd

...вече с двама колеги коментирахме следният въпрос: Дебитомера / говорим да дизеловата версия.../ има ли условно казано "плавно износване" което да влияе на работата на компа,респ на колата, или функционалността му е в режим "да-не"...в смисъл или работи,или - не; в този аспект...чувам казуси , че плавното му износване или замърсяване, примерно ограничава максималната скорост на колата от двеста и нещо..на към 180-190....и други подобни влияния...
    156-2.4-JTD-99;
    156-2.4-JTD-SW-01;

намалява и ускорението на 3,3 и500 оборота светва че не достига достатъчно въздух и вместо да стигнеш максималния въртящ момент на 4 4 и 200 колата започва да намаля и те задължава да смениш предавката....гадна рабора... по добре си купи нов
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD '99

Comment

Първоначално публикувано от jimmyfloyd
      ...и вместо да стигнеш максималния въртящ момент на 4 4 и 200 колата започва да намаля и те задължава да смениш предавката....гадна рабора... по добре си купи нов
      За макс мощност говориш явно
      _______
      146 JTD - ex
      Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

да но се усеща много дори да не си настъпил до дупка....зависи дали си и свикнал.дано съм помогнал нещо.успех

Comment

намалява и ускорението на 3,3 и500 оборота светва че не достига достатъчно въздух и вместо да стигнеш максималния въртящ момент на 4 4 и 200 колата започва да намаля и те задължава да смениш предавката....гадна рабора... по добре си купи нов
          ...за това не писах..всъщност точно така е-моята вдига обороти мах до 3800-3900....но пък дотам си е убиец, и никакви индикации на чек-а нямам....утре ми идва нов дебитомер...да видим...
          156-2.4-JTD-99;
          156-2.4-JTD-SW-01;

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy
            ...и вместо да стигнеш максималния въртящ момент на 4 4 и 200 колата започва да намаля и те задължава да смениш предавката....гадна рабора... по добре си купи нов
            За макс мощност говориш явно
            ...именно за мах мощност иде реч...щом не може да си приближи максималната скорост - тя вдига до 180 км/ч но пък дотам,както горе споменах - си е с яко ускорение, и без индикации...???
            156-2.4-JTD-99;
            156-2.4-JTD-SW-01;

Comment

...колегата Новачев / с който вчера имах удоволствието да се запозная...Варна и Бургас сме близо/... ми сподели ,че замърсяването на дебитомера пречело/не че се съмнявам/...и се отразявало и на макс.скорост/както е и при мен/...при него,след почистване с някакъв почистващ спрей,който имал пълно изпаряване ...му се оправила колата и започнала да вдига повече от 180 ....т.е. към максималната конструктивна скоростттттт/да се уточня,че коментариите ми за максимална скорост не са щото съм и кой знае къв фен/....
              156-2.4-JTD-99;
              156-2.4-JTD-SW-01;

Comment

трябва да ти светва помпана на таблото по добре нов да нямаш разправии

Comment

re

а при мен да споделя когато е по хладно времето,ми свети индикация инйектор на таблото,когато сега е по-топло,нищо не ми свети,и колата си върви идеално(супер си ускорява).а когато свети е тромава.бил сум на 3-диагностики преди когато инйектора си светеше постоянно,и ми показваxа че имам повече въздуx,замерваxа и дебитомера и показваше постоянна стоиност.но сега още веднуй казвам топло е колата върви супер и нищо не свети.
                  156 2,4jtd

Comment

Лампата свети ако дебитомера е свършил изцяло ако е замърсен не е задължително да свети. Значи дебитомера се монтира в смукателния тракт и представлява съпротивление под формата на горещ слой, който се загрява с контролиран от ЕКУ- то електрически ток така че да поддържа постоянна температура. Преминаващия покрай него въздух пропорционално на количеството си. Промяната на тока необходим за поддържане на постоянна температура, се превръща в напрежение и се подава към ЕКУ-то като сигнал за количеството въздух към двигателя.
                    И сега ако нагорещения слой е замърсен (ако видите сензора на мръсен дебитомер няма и помен от металния блясък) пречи на охлаждането на нагорещения слой и така дебитомера отчита че количеството въздух което постъпва е по малко от реалното от там Екуто си мисли че в двигателя постъпва по малко въздух прави си изчисленията и пуска по малко гориво следователно двигателя не развива максималната си мощност.
                    Но като се почисти дебитомер не означава че колата ще литне може да има други проблеми трябва и да се замери температурния датчик който отчита температурата на постъпващия въздух в двигателя дали измерва правилно.
                    156 1,8 ТS 99
                    Nissan Murano 2005

Comment

hi

къде се намира колега този датчик на постъпващата температура.благодаря
                      156 2,4jtd

Comment

Вграден е в дебитомера и ако се повреди се сменя целия дебитомер много подло от страна на господин Робърт Бош
                        156 1,8 ТS 99
                        Nissan Murano 2005

Comment

re

благодаря колега много си бърз,значи мойе да има лек със почистване на дебитомера
                          156 2,4jtd

Comment

Първоначално публикувано от Novachev
                            Лампата свети ако дебитомера е свършил изцяло ако е замърсен не е задължително да свети. Значи дебитомера се монтира в смукателния тракт и представлява съпротивление под формата на горещ слой, който се загрява с контролиран от ЕКУ- то така че да поддържа постоянна температура. Преминаващия покрай него въздух пропорционално на количеството си. Промяната на тока необходим за поддържане на постоянна температура, се превръща в напрежение и се подава към ЕКУ-то като сигнал за количеството въздух към двигателя.
                            И сега ако нагорещения слой е замърсен (ако видите сензора на мръсен дебитомер няма и помен от металния блясък) пречи на охлаждането на нагорещения слой и така дебитомера отчита че количеството въздух което постъпва е по малко от реалното от там Екуто си мисли че в двигателя постъпва по малко въздух прави си изчисленията и пуска по малко гориво следователно двигателя не развива максималната си мощност.
                            Но като се почисти дебитомер не означава че колата ще литне може да има други проблеми трябва и да се замери температурния датчик който отчита температурата на постъпващия въздух в двигателя дали измерва правилно.
                            mersi

Comment

Working...
                            X